Interstellar - Groove Addicts
00:0000:00

Zamanšinit je, poput Irgizita, nastao padom velikog Asteroida u Kazahstanu prije približno 900.000 godina. Pretpostavlja se da je Irgizit prilikom sudara poletio iz same jezgre nekoliko 100 m visoko, pod visokim kutom, u obliku manjih kapljica, dok je Zamanšinit letio pod niskim kutom i topio se na zemlji. Između njih postoje i neke razlike u kemijskom sastavu, ali budući da su Zamanšiniti veći, oni su stoga i jači od Irgizita.

 

Zamanšinit je fascinantan Kamen s posebnim oblicima i višim sadržajem silicija. Kvalitetniji primjerci imaju gladak glos odbljesak, pa zato blistaju visokim sjajem. Riječ je o Zvjezdanom Kamenu odnosno ostatku velikog Asteroida u kojem je SVJETLOST puno koncentriranija nego u drugim Tektitima (isto vrijedi i za Irgizit). Kroz tanki sloj Zamanšinita gotovo ne možeš vidjeti boju. Djeluje slično kao i drugi Tektiti, ali se zbog jako koncentrirane SVJETLOSTI njegova prisutnost puno osjetljivije odražava na pojedincu i okolini. Poklanja ti neopisivu sigurnost u najtežim trenucima ili situacijama te snažno ti diže razinu svijesti o tome što je ispravno i dobro. Lako možeš napustiti dualnost i osjetiti JEDINSTVO Života kao jednu veliku povezanu obitelj svih koji žive na našom Planetu i u cijelom svemiru. Vrlo uspješno ti pomaže kod emocionalnih, psihičkih i drugih zdravstvenih nevolja. Preporučujem ga svima koji su usamljeni ili u strahu od budućnosti, jer daje hrabrost i veliku sigurnost, uz koju nestaje svaki strah, bilo koje vrste ili oblika.

 

Zamanšiniti se nalaze u udaljenijem i rijetko naseljenom jugozapadnom području Kazahstana, u provinciji Aktobe blizu sela Irgiz. Asteroid je pao prije oko 900.000 godina i stvorio 2 km dubok Zamanšin krater (unutarnji promjer kruga 7 km, vanjski promjer kruga 14 km). Zamanšinite i Irgizite možemo, poput Darwinovih Tektita, naći u samom krateru. Na našoj ekspediciji u Kazahstan uglavnom smo pronašli male primjerke, ali srećom i neke veće. Rijetki su, a prije svega je vrlo teško dobiti kvalitetne i čiste primjerke.

10.0.jpg
6.2.jpg
9.1.jpg