Tantra Flute - Meditative Mind
00:0000:00

Tisućama godina Guggul je najvažniji Tamjan i ljekovita smola Indije, Nepala i Tibeta (sve od vremena Buddhe). Zauzima prvo mjesto u ayurvedskoj medicini i opsežno se koristi u kineskoj tradicionalnoj medicini. Eterična smola Guggul dolazi iz trnovitog grma Commiphora a njegova botanička imena su Wightii i Mukul. Od grma Mira je drugačiji po malim okruglim bobicama i rasprostranjenim područjem rasta u sjevernoj Indiji. U malim količinama raste čak iu Nepalu i Pakistanu, te u nekoliko područja Sjeverne Afrike.

Guggul je središnji Tamjan svih budističkih i hinduskih hramova širom svijeta. Je središnji sastojak i miris najfinijih štapića od Tamjana i zato sve indijske duhovne trgovine nose znak njegove arome. Bio je poznat Hebrejima, Rimljanima i starim Grcima. Najstariji Zapadni zapisi dolaze iz Aleksandra Velikog.
 
Guggulov slatki miris i lijepo osjetljiva aroma stvara ugodnu i domaču atmosferu i je u kombinaciji s jakim ljekovitim svojstvima već tisućama godina vrlo popularan također i na Zapadu. Otpušta loše duhove unutar čovjeka zato se preporučuje svima koji su pretjerano konkurentni ili pod puno stresa.
 
Najvažniji sastojak Guggula je Guggulsteron steroid, koji ima veliki nabor antiseptičkih ljekovitih svojstava. Tijekom iscjeljivanja i čišćenja tijela, Guggul (i druga Eterična smola) pojavljuje se kao jedan od najučinkovitijih prirodnih antiseptičkih dodataka prehrani, koji se svakodnevno upotrebljava u malim količinama za opće čišćenje tijela, a posebno za čišćenje probavnog trakta (mali komad smole stavimo u usta i žvačemo ili progutamo vodom).

Sve veći broj znanstvenih skupova i kliničkih dokaza pokazuju da je upala donjeg dijela probavnog trakta ili korijena tjela uzrok nastanka mnogih, ako ne i svih bolesti koje utječu na čovječanstvo. Popis je gotovo beskonačan i obuhvaća: bolesti koronarne arterije, autoimune bolesti, pretilost, astmu, peptički ulkus, tuberkulozu, reumatoidni artritis (i ostale artitide), ulcerativni kolitis, Crohnovu bolest, kronični sinusitis, kronični aktivni hepatitis, kronični parodontitis,  pogoršanje vida i sluha i sve vrste raka.
 
Za uspješno liječenje svih suvremenih bolesti prvenstveno je potrebno potpuno očistiti probavni trakt i potpuno promijeniti prehrambene navike, okrećući se korijenima ili izgubljenom raju, što je najljepše i jednostavno opisano u Genezi - nije bilo kuhanja u Edenskom vrtu tamo se jede samo ukusnu, svježu, organsku bezolovnu sirovu hranu (potpuna isključenost bilo koje industrijske, termičku ili mehaničku obrađene hrane koja je uzrok svih ljudskih fizičkih problema).

Eterična smola Guggul je čudesan dar sjeverno indijskog grma, koji te nagrađuje sofisticiranim slatkim, prekrasnim mirisom i uživanjem sa izuzetnim ljekovitim učincima.